Frida Boland (Doetinchem, 1950) – beeldend kunstenares – tekent, schildert, boetseert, maakt iconen en geeft cursussen en workshops; is veelkleurig in voelen, denken, spreken en werken. Altijd op zoek naar unieke identiteit en betekenis. Haar werk heeft te maken met de zoektocht naar harmonie. Ze studeerde af aan de Kunstacademie in Arnhem en volgde daarna de opleiding voor tekentherapeut. Ze is auteur van verschillende boeken.

De kunstwerken van Frida Boland ontstaan uit haar fascinatie voor, en aanzienlijke kennis van, oude volkeren en culturen, ze probeert verbanden te leggen tussen oude culturen. Tijdens haar vele reizen liet ze zich inspireren door voorbije en nog bestaande rituelen, objecten, religies en legenden van andere werelddelen. Haar schilderijen, tekeningen, iconen en beelden beschikken over een magische spirituele lading die op hun beurt weer anderen inspireren. Magistraal maakt ze gebruik van oude bronnen van inspiratie om een brug te slaan tussen verleden en heden, tussen werkelijkheid en verbeelding.

Frida heeft een innerlijke drang zich bezig te houden met werk dat zowel bijdraagt aan haar eigen groei en innerlijke ontwikkeling als die van anderen – een hoger doel dan alleen materieel gewin. Haar lesgeven is gericht op de ontwikkeling van het potentieel van anderen, ze is belangstellend, ziet snel mogelijkheden en fungeert als katalysator in de realisatie van ideeën. Probeert mensen te begrijpen en helpt hen om zich te ontplooien, met aandacht voor individualiteit en groei. Haar grootste wens is vrede en heelheid voor zichzelf en de wereld.

Frida Boland is een gevestigde naam en verzorgt al jaren inspirerende teken- en schildercursussen. In haar eigen atelier worden cursussen gegeven met een spirituele achtergrond, zoals Mandala en Chakra. En cursussen met oude culturen als thema zoals Boeddha, Egypte, Indianen, Godinnen, Engelen en Iconen, maar ook stillevens, landschap, portret en natuur tekenen. Het is een veelzijdig programma met de nadruk op techniek en beleving. Er wordt voornamelijk gewerkt met kleurpotlood, gouache, tempera, acrylverf en inkt.